Άγονη υπήρξε και η τρίτη συνάντηση διαπραγμάτευσης για τη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας ΟΤΟΕΤραπεζών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/3, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, οι θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών για τα μισθολογικά και τα θεσμικά θέματα της κλαδικής ΣΣΕ, απέχουν πολύ ακόμα από τις διεκδικήσεις των τραπεζοϋπαλλήλων και απορρίφθηκαν.

«Οι εκπρόσωποι των τραπεζών δικαιολόγησαν τις θέσεις τους επικαλούμενοι τη δύσκολη συγκυρία και τις πρόσθετες αβεβαιότητες που η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργούν για την οικονομία και για τον κλάδο», σημειώνει η ΟΤΟΕ, η οποία κατέθεσε τα δικά της επιχειρήματα.

Τα επιχειρήματα της ΟΤΟΕ

• Η αρνητική συγκυρία, με κύριο γνώρισμα την ανάφλεξη του πληθωρισμού, πλήττει πρώτα και κύρια το εισόδημα των εργαζομένων, κάτι που οφείλουν και επιβάλλεται να λάβουν σοβαρά υπόψη και οι εργοδότες του κλάδου αλλά και η κυβέρνηση.

• Από τα αποτελέσματα των Τραπεζών, τις εκτιμήσεις ξένων οίκων και αναλυτών, αλλά και από τις ίδιες τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις των CEOs, επιβεβαιώνεται, η σημαντική βελτίωση των βασικών μεγεθών, η βιωσιμότητα και η ενίσχυση της κερδοφορίας των Τραπεζών, καθώς και οι θετικές προοπτικές για την πορεία τους.

• Οι εργαζόμενοι στην 10ετή περίοδο της οικονομικής κρίσης έκαναν σκληρές θυσίες, στηρίζοντας ουσιαστικά τις Τράπεζες, όταν αυτές είχαν απόλυτη ανάγκη.

• Τώρα είναι η σειρά των Τραπεζών, να γυρίσουν σελίδα και να δείξουν έμπρακτα την Εταιρική Κοινωνική τους Ευθύνη και να στηρίξουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στα προηγούμενα δύσκολα χρόνια

Η επόμενη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιείται την Τρίτη 22 Μαρτίου και θεωρείται καθοριστική για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων, με ουσιαστικά βελτιωμένες προτάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα