«Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, αποτελούν αναμφίβολα μια ανάσα για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, χωρίς ωστόσο να θεωρούνται αρκετά, ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την έκρηξη του κόστους ενέργειας και το κύμα «ακρίβειας» που την σαρώνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ωστόσο το ΒΕΑ επισημαίνει ότι «τα μέτρα στήριξης 3,2 εκατ. πολιτών, 1,4 εκατ. νοικοκυριών και χιλιάδων επιχειρήσεων, ύψους 1,1 δισ. ευρώ που εξειδίκευσε το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο με τους υπουργούς, Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιο Γεωργαντά, βρίσκονται σίγουρα στην σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν μπορούν να δώσουν λύση στην πληθωριστική απειλή, ούτε και να θεωρηθούν μέτρα που θα στηρίξουν αποτελεσματικά την κοινωνία και θα δώσουν ώθηση για να ξεπεραστεί και η νέα κρίση.»

Το ΒΕΑ εκτιμά ότι για να ξεπεραστεί η σημερινή κατάσταση «πρέπει να διατεθούν «όπλα» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να αξιοποιηθεί κάθε θεσμικό εργαλείο που έχει η ΕΕ στη διάθεσή της και κάθε διαθέσιμο ποσό σε διαρθρωτικά ταμεία για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια ακρίβεια».

Και καταλήγει: «Η κυβέρνηση έκανε την αρχή, αλλά οφείλει να επιμείνει στις προτάσεις που έχει καταθέσει για μια αποτελεσματική και άμεση κεντρική ευρωπαϊκή παρέμβαση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία