
Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών συμμετείχε ενεργά στην ιδιαίτερα επιτυχημένη κυβερνητική και επιχειρηματική αποστολή στo Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας (12-14.03.2022).
Πιο συγκεκριμένα, το ΕΒΕΑ εκπροσώπησαν ο κ. Δημήτριος Δημητρίου, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΑ & Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, καθώς και ο κ. Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ) & μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ. Οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΑ συμμετείχαν στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επενδυτικό Φόρουμ που διεξήχθη στο Ριάντ, με την παρουσία σημαντικών υπουργών και των δυο χωρών και τη συμμετοχή πολλών ελληνικών επιχειρήσεων από τους κλάδους των κατασκευών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας, της κυβερνοασφάλειας, των τραπεζών κ.ά.
Ειδικότερα, ο κ. Δ. Δημητρίου συμμετείχε ως συντονιστής στο πάνελ για τις κατασκευές και το Real Estate. Με την παρουσία διακεκριμένων ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών, το πάνελ ασχολήθηκε με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη Σαουδική Αραβία, τις δυνατότητες κοινοπραξίας και συνεργασίας στην περιοχή, καθώς και τις μελλοντικές προκλήσεις για τους ιδιοκτήτες και τους προγραμματιστές έργων.

Από την πλευρά του, ο κ. Χ. Λαμπρόπουλος συμμετείχε ως συντονιστής στο πάνελ για την ενέργεια με θέμα «Ενεργειακή Μετάβαση: Ξεκλειδώνοντας την Υπόσχεση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του Υδρογόνου». Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προοπτική οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από υδρογόνο. Είναι ένας τομέας με πολλαπλές ευκαιρίες, καθώς συμπεριλαμβάνει την παραγωγή, τη μεταφορά και αποθήκευσή του, και αυτό απαιτεί επενδύσεις σε βιομηχανικούς λιμένες, υποδομές αποθήκευσης, τεχνολογία κυψελών καυσίμου και πολλά άλλα.
Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν ότι οι προοπτικές για τη διμερή συνεργασία των επιχειρήσεων είναι εξαιρετικές και σύντομα αναμένονται αποτελέσματα.


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο