Σημαίες της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα 12 χρυσά αστέρια βλέπουν όσοι επισκέπτονται το ελληνικό site της ρωσικών συμφερόντων αλυσίδας σούπερ μάρκετ Mere.

Τις τρεις προηγούμενες ημέρες ο ελληνικός ιστότοπος της ρωσικής αλυσίδας hard discount ήταν «κάτω» και έβγαζε μήνυμα σφάλματος, ενώ από σήμερα το πρωί έχει… σημαιοστολιστεί.

Το ίδιο είχε συμβεί και πριν τρεις μέρες, το πρωί της Τρίτης 15 Μαρτίου.

Αντίθετα, οι σελίδες που έχει στο Facebook για να προβάλει τα προϊόντα της και τις ημερήσιες ή εβδομαδιαίες προσφορές και στα τέσσερα καταστήματα (Τρίπολης, Λάρισας, Αγρινίου και Κορίνθου) δείχνουν ενεργές. Ενδεχομένως, ο ιστότοπος της αλυσίδας να έχει πέσει θύμα χάκερς.

Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη Ιανουαρίου η ρωσική αλυσίδα προχώρησε στο κλείσιμο του καταστήματός της στον Λαγκαδά. Μάλιστα σε ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε πως αυτό θα μεταφερθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις πελατών της δεν υπήρξε απάντηση για τη διεύθυνση του νέου καταστήματος.

Δύο αυξήσεις κεφαλαίου

Τα 5 σούπερ μάρκετ σε λειτουργία -και από τις 24 Ιανουαρίου 4- απέχουν πολύ από τον στόχο των 80 σημείων σε όλη την Ελλάδα που είχε τεθεί για το 2021, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν προμηθευτές της αλυσίδας από την διοίκηση της MERE πριν από ένα χρόνο όταν και εισέρχονταν επίσημα στην ελληνική αγορά.

Μέχρι σήμερα στην ελληνική αγορά η ρώσικη αλυσίδα των αδελφών Σνάιντερ από τη Σιβηρία έχει πραγματοποιήσει δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ανεβάζοντας το συνολικό της κεφάλαιο σε 1,405 εκατ. ευρώ, ενώ έχει συσταθεί και δεύτερη εταιρεία, η Hellas Μarket ΙΚΕ.

Να σημειωθεί επίσης ότι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Mere ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κλείσει το πρώτο της κατάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην περιοχή Preston, ενώ φαίνεται ότι έχει αναθεωρήσει τα σχέδιά της για επέκταση στη βρετανική αγορά λόγω της «πολιτικής κατάστασης», όπως ενημέρωσε τους προμηθευτές της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις