Σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου fund, εξειδικευμένου σε επενδύσεις στη μουσική βιομηχανία έχει στα σκαριά ο μουσικός παραγωγός και γνωστός από τη συμμετοχή του στους ABBA, Μπγιορν Ουλβέους και ο πρόεδρος του παγκόσμιου επενδυτικού ομίλου EQT AB Group, Κόνι Γιόνσον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το fund στοχεύει σε αρχική συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους από 5 έως 10 δισ. σουηδικές κορώνες (ήτοι 530 εκατ. με 1,1 δισ. δολάρια). Θα έχει δε, πιθανότατα στενές σχέσεις με τη σουηδική εταιρεία ψυχαγωγίας Pophouse Entertainment, στην οποία Ουλβέους και Γιόνσον έχουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

Στο στόχαστρο του σχεδίου θα βρεθούν κυρίως οι μουσικοί κατάλογοι που τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχτεί σε σημαντικός στόχος επενδύσεων για επενδυτικές εταιρείες και funds, δεδομένης της αναπτυξιακής δυνατότητας που εμφανίζουν λόγω και της αύξησης της δημοτικότητας του μουσικού streaming. Αρκεί να θυμηθούμε πως πέρυσι η Blackstone και η Hipgnosis Song Management ξεκίνησαν μια συνεργασία ύψους 1 δισ. δολαρίων για την απόκτηση και διαχείριση μουσικών καταλόγων καλλιτεχνών.

Πραγματικά, μέσα στην τελευταία διετία πολλοί μουσικοί κατάλογοι έχουν αλλάξει χέρια και μάλιστα έναντι υψηλότατων ποσών. Ενδεικτικά ο Στινγκ πούλησε, τον περασμένο μήνα τον μουσικό κατάλογο με όλα τα μέχρι τώρα έργα του στην Universal Music Group  η οποία επίσης είχε αγοράσει πέρυσι τον μουσικό κατάλογο του έργου του Μπομπ Ντίλαν. Αμφότερες οι αγορές κυμαίνονταν στα 300 εκατ. δολάρια.

Η σουηδική Pophouse είχε επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία και μάλιστα έχει συνεργαστεί με τους ABBA και την ABBA Arena στο Λονδίνο για τη δημιουργία συνεχόμενων συναυλιών με ψηφιακούς avatars του δημοφιλούς συγκροτήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus