Τα μισά κινητά τηλέφωνα που πουλήθηκαν κατά τον μήνα Ιανουάριο ήταν τεχνολογίας 5G, μία επίδοση που πρωτίστως φαίνεται να οφείλεται στα νέα μοντέλα iPhone της Apple. Σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας μετρήσεων Counterpoint Research οι συσκευές iPhone αποτέλεσαν το 37% των πωλήσεων συσκευών 5G κατά τον μήνα Ιανουάριο, παγκοσμίως.

Η τεχνολογία σύνδεσης 5G δείχνει να αποκτά σημαίνοντα ρόλο καθώς ενσωματώνεται σε διάφορους τομείς όπως στην αυτόνομη οδήγηση και σε εργοστασιακούς αυτοματισμούς. Αγορά κλειδί φαίνεται να είναι η Κίνα με τα συγκεκριμένα δίκτυα στη χώρα να αναπτύσσονται ραγδαία.

Όπως αναφέρει η Counterpoint Research η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Κίνας έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει νέα ώθηση στην κάλυψη 5G προσθέτοντας 600.000 σταθμούς βάσης εντός του 2022, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό νούμερο σε πάνω από δύο εκατομμύρια. Αναλόγως, η Κίνα «ηγείται» και στις πωλήσεις συσκευών 5G.

Παρόλα αυτά οι κινεζικές Xiaomi, Oppo και Vivo οριακά φτάνουν στο 10% των παγκόσμιων πωλήσεων 5G συσκευών. Ηγέτης στη συγκεκριμένη αγορά αναδεικνύεται η Apple με το 37% των παγκόσμιων πωλήσεων αλλά και κυριαρχία στην κινεζική αγορά. Η κορεατική Samsung, η οποία ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε 5G συσκευές το 2019, περιορίζεται σε ένα μερίδιο της τάξης του 12%, σύμφωνα με την Counterpoint. Αιτία οι μάλλον κακές επιδόσεις της στην αχανή κινεζική αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία