Αισιόδοξος ότι η Λαμποργκίνι θα μπορέσει εύκολα να αναπληρώσει τις χαμένες πωλήσεις από την απόφασή της να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Στέφαν Βίνκελμαν.

Ο Βίνκελμαν δήλωσε ότι η Λαμποργκίνι, θυγατρική του γερμανικού Ομίλου Volkswagen μέσω της Audi, σημείωσε πωλήσεις-ρεκόρ 200 αυτοκινήτων στη Ρωσία το 2021, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο πωλήθηκαν 8.405 οχήματα, αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ.

«Τα αυτοκίνητα που έχουμε προγραμματίσει να παράγουμε για τη Ρωσία φέτος μπορούν εύκολα να απορροφηθούν από άλλες αγορές», είπε ο CEO σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά αν δεν αλλάξει, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να απορροφήσουμε αυτή τη ζήτηση, χάρη στο ισχυρό βιβλίο παραγγελιών και τις λίστες αναμονής».

Τα νέα σχέδια της εταιρείας

Η Λαμποργκίνι σχεδιάζει να αρχίσει να διαθέτει υβριδικά οχήματα από το επόμενο έτος και να μετατρέψει όλα της τα μοντέλα σε plug-in υβριδικά από τα τέλη του 2024 έως το 2025.

Το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα θα ακολουθήσει στο δεύτερο μισό της δεκαετίας. Πιθανότατα θα κατασκευαστεί στις ιστορικές εγκαταστάσεις της εταιρείας κοντά στη Μπολόνια, στη βόρεια Ιταλία.

«Υπάρχει χώρος εδώ για να αυξηθεί η παραγωγή», είπε.

Η Λαμποργκίνι σημείωσε περιθώριο στα λειτουργικά της κέρδη 20,2% πέρυσι έναντι στόχου μεταξύ 22%-25% για τα επόμενα χρόνια, είπε ο Βίνκελμαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως