Το Telegram ξεπέρασε το WhatsApp και έγινε το πιο δημοφιλές εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων στη Ρωσία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Megafon. Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Ρώσοι υιοθετούν τη συγκεκριμένη εφαρμογή όσο η Μόσχα συνεχίζει να περιορίζει ορισμένες ψηφιακές υπηρεσίες.

Ο ιδιοκτήτης του WhatsApp, που είναι η Meta Platforms, εμπλέκεται σε μια δικαστική διαμάχη με τη Ρωσία, με τις εισαγγελικές αρχές να επιδιώκουν να την χαρακτηρίσουν ως «εξτρεμιστική οργάνωση» και οι επίσημες αρχές του κράτους να προωθούν ενεργά το Telegram, καθώς έχουν απαγορεύσει άλλες ξένες πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές κλιμακώθηκε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αύξηση στο 63% του μεριδίου του Telegram

Η Megafon, ένας από τους τέσσερις κύριους παρόχους τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, δήλωσε ότι η ανάλυσή της για την κίνηση στο Διαδίκτυο κινητής τηλεφωνίας έδειξε ότι το μερίδιο της Telegram είχε εκτιναχθεί στο 63% τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου από 48% τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου. Αντίθετα, το μερίδιο του WhatsApp μειώθηκε στο 32% από 48%, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση.

Ο μέσος χρήστης του Telegram κατανάλωνε 101 MB δεδομένων την ημέρα, σε σύγκριση με 26 MB για το WhatsApp.

Το Telegram ιδρύθηκε από τον Ρώσο Πάβελ Ντούροφ και αποτελεί εδώ και πολύ καιρό μια δημοφιλή πλατφόρμα ειδήσεων στη Ρωσία, με σχεδόν όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, κυβερνητικές οντότητες και δημόσια πρόσωπα να διαχειρίζονται κανάλια περιεχομένου.

«Η δημοτικότητα της υπηρεσίας έχει αυξηθεί στο πλαίσιο των περιορισμών στην πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές μηνυμάτων και κοινωνικά δίκτυα», ανέφερε η Megafon σε σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι «η υπηρεσία άρχισε να αναπτύσσεται γοργά από τις 24 Φεβρουαρίου», ημέρα κατά την οποία η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία