Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην Wall Street, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τη διαφαινόμενη επ’ αόριστον συνέχιση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, αλλά και  για σκληρότερη απάντηση της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, εν όψει των διαδοχικών κρίσιμων συναντήσεων από NATO, G7 και E.E. αύριο, στις Βρυξέλλες.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά σχεδόν 200 μονάδες ή 0,56% στις 34.614 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,4% στις 4.493 μονάδες, ενώ ο Nasdaq, που οδήγησε την χθεσινή ανάκαμψη της αγοράς, σημειώνει πτώση κατά 0,46% στις 14.043 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων τα κέρδη στις αποδόσεις συντηρούνται. Η απόδοση του 10ετούς έφτασε έως και το 2,41%, ήτοι το υψηλότερο σημείο του από τον Μάιο του 2019, πριν υποχωρήσει ελαφρά στο 2,364% αυτή την ώρα. Ανοδικά κινείται σήμερα και το δολάριο με την ισοτιμία έναντι του ευρώ να διαμορφώνεται στο 1,098.

Η όλη συζήτηση για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ίσως και ενεργειακό εμπάργκο από την Ε.Ε. έδωσε νέα ζωή στο πετρελαϊκό ράλι. Το Brent ανεβαίνει κατά πάνω από 4% στα 120,21 δολάρια, ενώ το αμερικανικό WTI κινείται στα 113,38 δολάρια το βαρέλι αυξημένο κατά περίπου 3,5%.

«Αναμένοντας τις ρωσικές εξαγωγές για τον Απρίλιο βλέπουμε ακυρώσεις ποσοτήτων και δυσκολία της Ρωσίας να βρει αγοραστές. Η Ινδία και η Κίνα θα αγοράσουν (ρωσικό αργό), αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να αποτρέψει πτώση των ρωσικών εξαγωγών» ανέφερε ο αναλυτής της SEB, Μπγιαρν Σίλντροπ, εξηγώντας πως πέρα από τις κυρώσεις, υπάρχει μια σαφής πρόθεση των Δυτικών να γυρίσουν την πλάτη όσο γίνεται στο ρωσικό πετρέλαιο.

Το κλίμα αυτό ευνοεί τις τιμές όλων των commodities. Έτσι κέρδη καταγράφουν και τα περισσότερα από τα μέταλλα. Ο χρυσός ανεβαίνει στα 1.929 δολάρια την ουγγιά και το ασήμι στα 25,09 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street