Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στο θεσμό της “European Money Week” της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και στον θεσμό της “Global Money Week” του ΟΟΣΑ, συμμετέχει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Στο πλαίσιο αυτό ολοκλήρωσε με επιτυχία χθες, 22 Μαρτίου 2022, τον πέμπτο Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα “European Money Quiz”.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 328 ομάδων τάξεων από 69 σχολεία (32 Γυμνάσια και 37 Λύκεια) δημόσια και ιδιωτικά, με τη συμμετοχή 1.232 μαθητών από τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσων, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μεσσηνίας, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Φθιώτιδας και Χανίων.

Νικήτρια Τάξη αναδείχθηκε η Τάξη Γ1 του Γυμνασίου «Ιδιωτικό Γυμνάσιο Στέγκα» του νομού Αττικής. Ακολουθούν με σειρά κατάταξης στη δεύτερη θέση η Τάξη Α1 του 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης του νομού Αρκαδίας και στην τρίτη θέση η Τάξη Γ2 του Γυμνασίου «Σχολή Καραβάνα» του νομού Λάρισας.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων ηλικίας 13-15 χρονών. Η νικήτρια τάξη θα εκπροσωπήσει, με δύο μαθητές, το σχολείο της και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 10 Μαΐου 2022.

Οι τάξεις που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις θα λάβουν ως συμβολικό δώρο από έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή για το σχολείο τους. Οι δύο μαθητές που θα μας εκπροσωπήσουν στον Ευρωπαϊκό Τελικό θα λάβουν από έναν προσωπικό φορητό υπολογιστή.

Η ΕΕΤ ευχαριστεί θερμότατα όλα τα σχολεία, τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή τους στον πέμπτο Εθνικό Διαγωνισμό και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεπερνώντας τις δυσκολίες που ανέκυψαν λόγω των μέτρων πρόληψης από την εξάπλωση του COVID-19. Θερμές ευχαριστίες, επίσης, και στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την στήριξη του Εθνικού Διαγωνισμού στα γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.

Ο χρηματοπιστωτικός εγγραμματισμός είναι μια βασική δεξιότητα που όλοι πρέπει να διαθέτουμε. Στόχος της ΕΕΤ, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προς το σκοπό αυτό η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα και το ψηφιακό βιβλίο «Πρώτα Χρηματοοικονομικά Βήματα» να είναι προσβάσιμα σε όλους: μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις