Το Πρόγραμμα της P&G «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες» αποκτά ζωή μέσα από τη δημιουργία 7 πάρκων τσέπης μέχρι σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του πρώτο πάρκου τσέπης από την P&G, επτά νέοι πνεύμονες πρασίνου έχουν γίνει πραγματικότητα, συμβάλλοντας έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις γειτονιές των αστικών μας κέντρων.

Ένα ακόμα σημείο ανάμεσα σε ψηλά κτίρια, επί της οδού Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη, μετατράπηκε από την P&G στο πρώτο πάρκο τσέπης της πόλης σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη και τοπικούς φορείς. Στο πάρκο τοποθετήθηκαν 240 νέα φυτά και κατασκευές με επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά καθώς και αστικός εξοπλισμός όπως παγκάκια, βρύση και αυτόνομα βολταϊκά συστήματα φωτισμού.

«Το πρώτο πάρκο τσέπης της Θεσσαλονίκης παραδόθηκε. Ένα μικρό οικόπεδο, που μέχρι πρότινος ήταν ένας εγκαταλελειμμένος & αναξιοποίητος χώρος μεταμορφώθηκε και αποδόθηκε στη γειτονιά. Δημιουργήσαμε μια πηγή πρασίνου και αναψυχής σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, προσφέροντας ανάσα και διαμορφώνοντας έναν νέο χώρο συνάντησης για παιδιά και μεγάλους. Για τη δημιουργία του συνεργαστήκαμε με την P&G και την Οργάνωση Γη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Παραδώσαμε, λοιπόν, έναν χώρο λειτουργικό, πράσινο και όμορφο. Αφαιρέσαμε το γκρίζο και βάλαμε χρώμα, χώμα και φυτά. Είμαι σίγουρος ότι το πάρκο αυτό θα το αγκαλιάσουν όλοι, θα το προσέξουν και θα το φροντίσουν», αναφέρει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η προσπάθειά μας να φροντίσουμε τις γειτονιές μας, που άλλωστε αποτελούν το δεύτερο σπίτι μας,  συνεχίζεται και επεκτείνεται. Με αυτό το πάρκο τσέπης, γίνεται η αρχή και στη Θεσσαλονίκη. Για ακόμη μία φορά η πρωτοβουλία βρήκε θερμή ανταπόκριση από όλους και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και συνεργάστηκαν μαζί μας για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα», δήλωσε η κα. Δέσποινα Πάσσαρη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας P&G Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Με την πρόσφατη προσθήκη του πάρκου τσέπης στη Θεσσαλονίκη, η P&G, μέσα σε ένα μόλις έτος, έχει καταφέρει να δημιουργήσει 7 πάρκα τσέπης σε Αττική και Θεσσαλονίκη,  συνολικής έκτασης 3.740 τ.μ., στα οποία τοποθετήθηκαν περισσότερα από 5.250 δέντρα και φυτά.

Με τα πάρκα τσέπης οι μέχρι πρότινος ανεκμετάλλευτοι και εγκαταλελειμμένοι χώροι των πόλεων, μεταμορφώνονται σε βιώσιμα και φιλικά σημεία αναψυχής και συνάντησης της γειτονιάς.  Στα οφέλη τους συγκαταλέγονται η βελτίωση του μικροκλίματος των περιοχών και η απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα που συγκεντρώνεται στα αστικά κέντρα. Τα πάρκα τσέπης μεταμορφώνουν τις γειτονιές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης