Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού, καθώς διατηρεί τη «γοητεία» του ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές που ανησυχούν για τις πληθωριστικές πιέσεις και την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 1.958,75 δολάρια η ουγγιά, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Μαρτίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκαν κατά 0,9% στα 1.954,80 δολάρια.

«Οι πολύ ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις εξακολουθούν να είναι ο κύριος παράγοντας που οδηγεί την τιμή του χρυσού. Υπάρχουν και άλλοι βοηθητικοί παράγοντες, κυρίως ο πόλεμος στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μέγκερ, επικεφαλής του τμήματος trading μετάλλων στην High Ridge Futures.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το κόστος δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης και έκτοτε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed μάχονται για μια πιο επιθετική προσέγγιση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με στόχο να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό.

Ο χρυσός, που ως τοποθέτηση δεν προσφέρει επιτόκιο, έχει την τάση να υποχωρεί όταν ανεβαίνουν τα επιτόκια, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία και η άνοδος των τιμών που πετρελαίου που ενισχύει τον πληθωρισμό, λειτουργούν ως «πάτωμα» για τη τιμή του χρυσού, λένε οι αναλυτές.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο της τάξης του 2,3% στα 25,65 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα, ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 1.021, 38 δολάρια και το παλλάδιο παρέμεινε σταθερό στα 2.512,03 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές