Έκκληση προς τις χώρες παραγωγής ενέργειας να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου για να αποφευχθεί ο παγκόσμιος «εκβιασμός» της Ρωσίας, απηύθυνε ο πρόεδρος  της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι , μιλώντας στο Φόρουμ της Ντόχα στο Κατάρ το Σάββατο.

«Το μέλλον της Ευρώπης στηρίζεται στις προσπάθειές σας, σας ζητώ να αυξήσετε την παραγωγή ενέργειας για να διασφαλίσετε ότι η Ρωσία θα κατανοήσει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο», είπε ο Ζελένσκι στο πολιτικό φόρουμ και πρόσθεσε ότι το Κατάρ «μπορεί να συμβάλει στη σταθεροποίηση της Ευρώπης».

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε επίσης σε άλλες χώρες που έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις, λέγοντας ότι η διεθνής τάξη πρέπει να προστατεύεται όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Υεμένη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε επίσης για τις πιθανές επιπτώσεις που έχει η εισβολή στις εξαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία σε χώρες σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι καμία χώρα δεν είναι ασφαλισμένη έναντι της διακοπής των τροφίμων.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι καμία χώρα δεν είναι είναι προστατευμένοι από τους κραδασμούς που προκαλούν οι διακοπές στον εφοδιασμό τροφίμων που συμβαίνουν λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα του. Η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης