Στο στόχαστρο ρωσικών βομβαρδισμών βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η πόλη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Μαξίμ Κοζίτσκι, οι νέοι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 5 ανθρώπων.

«Πραγματοποιήθηκαν δύο επιδρομές με πυραύλους εντός των ορίων της πόλης Λβιβ», ανέφερε ο Κοζίτσκι σε διαδικτυακή ανάρτηση.


Οι πύραυλοι έπληξαν μια συνοικία στο ανατολικό τμήμα της πόλης, το Λιτσάκιβσκι, χωρίς να είναι προς το παρόν γνωστό τι είδους κτίριο ή υποδομή επλήγη.

«Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα κτίριο ή άλλες υποδομές επλήγησαν δεν έχουν επιβεβαιωθεί», συμπλήρωσε ο κυβερνήτης.

Ένας κάτοικος της συνοικίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε κοντινή απόσταση υπήρχε μια αποθήκη καυσίμων.

Ο κυβερνήτης ανήρτησε στο Telegram ένα βίντεο με τον ίδιο να οδηγάει, λέγοντας πως επιστρέφει στο σημείο. «Όλα βρίσκονται υπό έλεγχο, θα ακολουθήσουν (νεότερες) πληροφορίες, παραμείνετε ήρεμοι», δηλώνει.


Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο μετά τις ισχυρές εκρήξεις στα περίχωρα της πόλης.

Νωρίτερα, ο περιφερειακός κυβερνήτης είχε κάνει λόγο για τρεις ισχυρές εκρήξεις στα ανατολικά περίχωρα του Λβιβ.

Το βίντεο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε από ανταποκριτή του Economist στην Ουκρανία:

Σύμφωνα με το Sky News, ο στόχος των βομβαρδισμών ήταν ένας πύργος τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNN, οι εκρήξεις ακούστηκαν λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, εκεί όπου βρίσκεται ένας σιδηροδρομικός σταθμός που εξυπηρετεί επιβατηγά τρένα.

Η πόλη Λβιβ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία και ήταν σχετικά ασφαλής από τις ρωσικές επιθέσεις μέχρι τώρα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι στην Πολωνία βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Βομβαρδισμοί στα περίχωρα του Κιέβου

To πρωί του Σαββάτου, σειρήνες ήχησαν και στο Κίεβο, ενώ δεκάδες βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Nωρίς το πρωί, ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 20.00 του Σαββάτου μέχρι τις 07.00 της Δευτέρας. Απόφαση, που όπως μετέδωσε το Reuters, ακυρώθηκε στη συνέχεια.

Σειρήνες και στην Οδησσό

Οι αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν νωρίς το πρωί και στην Οδησσό, με την πόλη να συνεχίζει τις προετοιμασίες για οχυρωματικά έργα, που θα την προστατεύσουν από την επικείμενη – όπως πολλοί εκτιμούν – ρωσική επίθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής