
Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο για την πόλη που αλλάζει, αλλά και για τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία στο δήμο.
Ο κ. Μώραλης είπε πως φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία και τα ΚΑΠΗ του δήμου 25 πρόσφυγες από το Χάρκοβο, το Κίεβο και την Οδησσό.
Ανέφερε πως πρόκειται για μητέρες με τα παιδιά τους, ανθρώπους ταλαιπωρημένους κυρίως ψυχικά.
«Ελπίζω να μη χρειαστεί να τους φιλοξενήσουμε για πολύ, ελπίζω να τελειώσει αυτή η ιστορία» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τις αλλαγές που γίνονται στο δήμο του Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε πως υπάρχει αισιοδοξία, γίνεται μία συστηματική δουλειά που αποδίδει πλέον και χαρακτήρισε τον Πύργο του Πειραιά ως μία μεγάλη επιτυχία της δημοτικής Αρχής, καθώς επί 50 σχεδόν χρόνια το κτίριο παρέμενε ανεκμετάλλευτο και εκτίμησε πως το 2024 θα λειτουργεί πλήρως, προσφέροντας και πολλές νέες θέσεις εργασίας.
Σε ό,τι αφορά τα επόμενα σχέδια του δήμου, είπε πως επιθυμούν γενικότερα να αποκτήσει ο Πειραιάς μια «εξωστρέφεια», να γίνει μία «έξυπνη» πόλη, με «έξυπνους» πολίτες.
Σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, ο Γιάννης Μώραλης είπε πως υπάρχει το πλάνο υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Καραϊσκάκη έως το λιμάνι, ώστε να υπάρξει μία λωρίδα κίνησης επιπλέον προς το λιμάνι.
«Αυτό (το έργο) παλεύουμε να το βάλουμε στο ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά.
Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στις ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει και γίνονται στον Πειραιά, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς προσφέρουν θέσεις εργασίας, βοηθώντας έτσι στο κομμάτι της ανεργίας.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια