Η Lloyd’s του Λονδίνου αντιμετωπίζει μεγάλες διεκδικήσεις φέτος σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αυτό δεν θα προκαλέσει ζητήματα φερεγγυότητας, ανακοίνωσε ο ασφαλιστικός κολοσσός.

Η Lloyd’s ζητά από τα συνδικάτα μέλη της να δώσουν λεπτομέρειες για την έκθεσή τους στη σύγκρουση,

Μιλώντας στο Reuters ο πρόεδρος Μπρους Κάρνεγκι-Μπράουν, είπε ότι έχει ήδη ζητηθεί από τα μέλη της να συντάξουν εκθέσεις αναφορικά με την έκθεσή του στη σύγκρουση, αλλά υπογράμμισε ότι ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί το μέγεθος της απώλειας.

Η Lloyd’s έχει περίπου 100 μέλη που αναλαμβάνουν σύνθετους κινδύνους όπως αεροπλάνα, πλοία και εξέδρες άντλησης πετρελαίου.

Η αγορά αεροπορικών ασφαλίσεων θεωρείται ιδιαίτερα εκτεθειμένη στον αντίκτυπο αυτού που η Ρωσία έχει περιγράψει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και των επακόλουθων κυρώσεων της Δύσης.

Οι παγκόσμιες εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης αντιμετωπίζουν μια επικείμενη προθεσμία κυρώσεων για την ανάκτηση περισσότερων από 400 τζετ αξίας σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Οι αναλυτές λένε ότι η νομική διαμάχη μεταξύ αεροπορικών εταιρειών, εκμισθωτών και ασφαλιστών μπορεί να διαρκέσει μια δεκαετία.

«Όσον αφορά τις άμεσες εκθέσεις μας, είναι αρκετά χαμηλές. Επομένως, πρόκειται πολύ περισσότερο για τις επιπτώσεις δεύτερης τάξης, εκ των οποίων η αεροπορία θα είναι σαφώς μία και θα καταλήξει να είναι σημαντική», δήλωσε ο Carnegie-Brown.

Ορισμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια ξεκινούν ως αποτέλεσμα ενός πολέμου, ενώ άλλα δεν καλύπτουν τον πόλεμο, καθιστώντας τα ανοίγματα δύσκολο να υπολογιστούν, είπε. Οι ασφαλισμένοι έχουν ειδοποιήσει τους ασφαλιστές για πιθανές αξιώσεις, αλλά δεν έχουν ακόμη καταθέσει, πρόσθεσε.

Η πανδημία του COVID-19 έπληξε σκληρά την Lloyd’s το 2020, αλλά η αγορά ανέκαμψε πέρυσι αφού αύξησε τα επιτόκια πριμοδότησης και απέκλεισε τον ιό από τις πολιτικές της.

Το 2021 παρουσίασε κέρδη 2,3 δισεκατομμυρίων λιρών (3,04 δισεκατομμύρια δολάρια) προ φόρων, μετά από ζημία 900 εκατομμυρίων λιρών το 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή