Η Uber εξασφάλισε άδεια 30 μηνών για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Λονδίνο, δίνοντας τέλος σε μια παρατεταμένη μάχη με τις ρυθμιστικές αρχές της πόλης για το εάν η εφαρμογή ride-hailing ήταν «κατάλληλη και σωστή».

«Η Uber έλαβε άδεια στο Λονδίνο για περίοδο δυόμισι ετών», δήλωσε εκπρόσωπος του Transport for London.

Η απόφαση

Η απόφαση αυτή τερματίζει μια πολυετή διαφωνία με την υπηρεσία, η οποία ανακάλεσε δύο φορές την άδεια χρήσης της Uber στο Λονδίνο — μία το 2017 και μία δεύτερη φορά το 2019 . Οι αρχές ανησυχούσαν για την ικανότητα της εταιρείας να κρατά τους επιβάτες ασφαλείς. Στη συνέχεια, η Uber κέρδισε μια άδεια 18 μηνών σε δικαστήριο του Λονδίνου.

Η Uber πρόσθεσε νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας στην πλατφόρμα της και σύναψε συμφωνία με τη βρετανική GMB για να αναγνωρίσει επίσημα το εργατικό σωματείο για τους ιδιώτες μισθωτούς οδηγούς της.

Η απόφαση αφαιρεί μια βασική πηγή αβεβαιότητας για την Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο – το Λονδίνο είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά της – και έρχεται καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο πληθωρισμό εν μέσω των διπλών προκλήσεων της έλλειψης εργατικού δυναμικού και της αύξησης των τιμών της ενέργειας. Η Uber αύξησε τους ναύλους της στο Λονδίνο κατά 10% τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή