Με σημαντικά κέρδη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, κάνοντας μία ακόμη προσπάθεια να εδραιωθεί πάνω από τις 850 μονάδες, αλλά και να δοκιμάσει την αντίσταση των 860-865 μονάδων, η οποία είναι ιδιαιτέρως απαιτητική. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,67% στις 856,99 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Μετά το εβδομαδιαίο -2% που προηγήθηκε, αλλά και την κατακόρυφη πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας, το ΧΑ προσπαθεί να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την ισχυρή αντίσταση, η οποία σαφώς θα χρειαστεί σημαντικές δυνάμεις προκειμένου να διασπαστεί. Οι δυνάμεις αυτές, βέβαια, θα εξαρτηθούν τόσο από τα αποτελέσματα του δ’ 3μηνου του 2021 που εξακολουθούν να ανακοινώνονται, όσο όμως κυρίως από τις εξελίξεις στο μείζον μέτωπο του ρωσοουκρανικού πολέμου, το οποίο έχει δημιουργήσει πρωτοφανείς αναταράξεις στις αγορές παγκοσμίως.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι ακόμη και αν τελειώσει ο πόλεμος, οι ισορροπίες, ειδικά στο ενεργειακό κλάδο, με τις δευτερεύουσες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία να μην είναι αμελητέες, έχουν διαταραχθεί, με τον κόσμο να χρειάζεται να ζήσει για αρκετό διάστημα σε ένα περιβάλλον υψηλού κόστους. Και ο φόβος του στασιμοπληθωρισμού έχει επανέλθει, μετά από σχεδόν μισό αιώνα από την τελευταία μεγάλη περίοδο που σηματοδότησε για τις δυτικές οικονομίες το πρόβλημα αυτό.

Σε επίπεδο τίτλων, αν και ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει κέρδη άνω του 2%, πρωταγωνίστριες είναι οι Aegean, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ με άνοδο που ξεπερνά το 3%. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες