Στο στόχαστρο του βάζει το αμερικανικό Κογκρέσο την ελβετική Credit Suisse Group προκειμένου να διασφαλίσει πως συμμορφώνεται με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Με την κίνηση αυτή, εξάλλου, στέλνει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως οι δυτικές επιχειρήσεις που δεν ακολουθούν τη σκληρή γραμμή κατά της Μόσχας θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η ελβετική τράπεζα κλήθηκε, μέσα από επίσημη επιστολή της επιτροπής επόπτευσης της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε επίσημη ακρόαση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη συμμόρφωση της με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Και αυτό με δεδομένο πως δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου έχουν αποκαλύψει πως η τράπεζα είχε δώσει εντολή για την καταστροφή εγγράφων που αφορούσαν συναλλαγές Ρώσων πελατών της, όπως για παράδειγμα για την αγορά θαλαμηγών, οι οποίοι βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» της Δύσης.

Η τράπεζα φέρεται να έδωσε τη σχετική εντολή, λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και λίγο πριν η Ελβετία ευθυγραμμιστεί με τη Δύση στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και συγκεκριμένων προσώπων.

Η αμερικανική βουλή ζητά από την τράπεζα να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές ότι έγγραφα έχει στα χέρια της αναφορικά με την αγορά πολυτελών ειδών, όπως γιοτ και αεροσκάφη, από Ρώσους που βρίσκονται στη λίστα των κυρώσεων. Μάλιστα, της δίνει διορία έως τις 11 Απριλίου να συνεργαστεί και να αποστείλει όλα τα σχετικά έγγραφα για ένα χρονικό διάστημα που ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2017 έως και σήμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή