
Πολλοί κλάδοι στον τομέα της παροχής υπηρεσιών συνέχισαν να ανακάμπτουν το τέταρτο τρίμηνο του 2021 στην ΕΕ, μετά το σοβαρό πλήγμα που δέχθηκαν λόγω της κρίσης της πανδημίας και τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου την άνοιξη του 2020.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, ο κύκλος εργασιών στον τομέα των υπηρεσιών στην ΕΕ μειώθηκε κατά 27% μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του 2019 –πριν, δηλαδή από την εμφάνιση της πανδημίας- και του δεύτερου τριμήνου του 2020 – όταν όλη η Ευρώπη αντιμετώπιζε το πρώτο μεγάλο κύμα της πανδημίας. Όμως, ο κύκλος εργασιών των υπηρεσιών ήταν 7% υψηλότερος το τελευταίο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019.
Σε επίπεδο έτους, το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ο κλάδος της πληροφορίας και επικοινωνίας και των μεταφορών και αποθήκευσης παρουσίασαν ιδιαίτερα ισχυρή ανάκαμψη, και οι δύο κατά περίπου +14%.
Από την άλλη, ο τζίρος στον τουρισμό (ξενοδοχεία, αεροπορικές μεταφορές και υπηρεσίες κρατήσεων) παρέμεινε κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα κατά 27%.


Latest News

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων