Πολλοί κλάδοι στον τομέα της παροχής υπηρεσιών συνέχισαν να ανακάμπτουν το τέταρτο τρίμηνο του 2021 στην ΕΕ, μετά το σοβαρό πλήγμα που δέχθηκαν λόγω της κρίσης της πανδημίας και τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου την άνοιξη του 2020.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, ο κύκλος εργασιών στον τομέα των υπηρεσιών στην ΕΕ μειώθηκε κατά 27% μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του 2019 –πριν, δηλαδή από την εμφάνιση της πανδημίας- και του δεύτερου τριμήνου του 2020 – όταν όλη η Ευρώπη αντιμετώπιζε το πρώτο μεγάλο κύμα της πανδημίας. Όμως, ο κύκλος εργασιών των υπηρεσιών ήταν 7% υψηλότερος το τελευταίο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Σε επίπεδο έτους, το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ο κλάδος της πληροφορίας και επικοινωνίας και των μεταφορών και αποθήκευσης παρουσίασαν ιδιαίτερα ισχυρή ανάκαμψη, και οι δύο κατά περίπου +14%.

Από την άλλη, ο τζίρος στον τουρισμό (ξενοδοχεία, αεροπορικές μεταφορές και υπηρεσίες κρατήσεων) παρέμεινε κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα κατά 27%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ