Παχυλά μπόνους συνεχίζει να μοιράζει η Apple -όπως και οι υπόλοιπες Big Tech- στην… αφρόκρεμα του προσωπικού της στο μηχανολογικό και τεχνολογικό κλάδο σε μια προφανή προσπάθεια να κρατήσει τους πιο ταλαντούχους από τους εργαζομένους της σε ένα διάστημα που δέχονται βροχή προσφορών από άλλες εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε γνωστό πως η κατασκευάστρια των iPhones μοίρασε τις προηγούμενες ημέρες ένα νέο πακέτο μπόνους, ύψους από 100.000 έως 200.000 δολάρια σε μετοχές, σε ένα επιλεγμένο τμήμα του προσωπικού της και ειδικότερα στα τμήματα του software και hardware engineering.

Η κίνηση δεν δημοσιοποιήθηκε από την εταιρεία, αλλά δεν χρειάστηκε πολύ για να διαρρεύσει. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κορυφαίος τεχνολογικός κολοσσός βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κρατήσει τους πλέον ταλαντούχους από τους εργαζομένους του ευχαριστημένους. Τελευταία φορά ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και πάλι είχε μοιράσει έκτακτα στοχευμένα μπόνους ύψους έως 180.000 δολάρια.

Είναι μια τακτική που έχει αποδώσει καρπούς για την… τσέπη των υπαλλήλων δεδομένης και της υψηλής αποτίμησης της μετοχής της εταιρείας που έχει ανέβει πάνω από 40% μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες, παρά και την ελαφρά υποχώρηση της φέτος στον απόηχο των τριγμών που καταγράφει ο ευρύτερος τεχνολογικός κλάδος.

Είναι κοινό μυστικό πως ειδικά στον κλάδο των μικροτσίπ ο ανταγωνισμός για εξειδικευμένο προσωπικό είναι ιδιαίτερα σκληρός και πως η Facebook (νυν Meta) κατάφερε να «κλέψει» κάποιους μηχανικούς από την Apple, όταν έστηνε τη νέα πλατφόρμα του metaverse.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα