Στην επάρκεια προϊόντων στην αγορά αναφέρθηκε, ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, Γιάννης Λιάρος. Ομως, τόνισε ότι στην αγορά έχει δημιουργηθεί πανικός, κάτι που έχει κάνει αρκετούς να στοκάρουν το ηλιέλαιο υπό τον φόβο της έλλειψης και της ακρίβειας.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Λιάρος, «οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες, οι τιμές του ηλιέλαιου έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, γιατί – όπως γνωρίζετε – η Ουκρανία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ηλιέλαιου στην Ευρώπη και έχουν σταματήσει να έρχονται προϊόντα από εκεί». Πάντως, οι αυξημένες τιμές του ηλιέλαιου τείνουν να «εξαφανίσουν» από την αγορά τις τηγανητές πατάτες και τα τηγανητά κολοκυθάκια.

«Οι επιχειρήσεις της εστίασης βγαίνουν από μια διετία με συσσωρευμένες ζημιές και τους τελευταίους μήνες με δραματική αύξηση του λειτουργικού κόστους. Όσον αφορά στις αλυσίδες εστίασης άμεσα δεν πρόκειται να υπάρξει καμία έλλειψη», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Γιάννης Πηλίδης, σημείωσε: «Υπάρχει επάρκεια σε όλα τα επίμαχα προϊόντα, δηλαδή σε αλεύρι, ζάχαρη και ηλιέλαιο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανεφοδιασμού». Τόνισε, πάντως, ότι η ακρίβεια έχει οδηγήσει τους καταναλωτές να αγοράζουν μικρότερες ποσότητες. «Οι τιμές έχουν ανέβει από 10% έως 35% και αναμένεται στα μέσα Απριλίου να έχουμε και νέα ανατίμηση», κατέληξε ο κ. Πηλίδης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία