Πετρελαίου: Σε τροχιά ανάκτησης των τελευταίων απωλειών οι τιμές

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent άγγιξαν τα υψηλά των 112,78 δολαρίων λίγο μετά το άνοιγμα και αυξήθηκαν κατά 86 σεντς, ή 0,8%, στα 111,09 δολάρια στις 07:26 ώρα Ελλάδος

Πετρελαίου: Σε τροχιά ανάκτησης των τελευταίων απωλειών οι τιμές

Σε τροχιά ανάκτησης των τελευταίων απωλειών κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Τετάρτη, με φόντο τη στενή προσφορά και την αύξηση των προοπτικών προοπτικών νέων δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, παρά τη χθεσινή χαραμάδα αισιοδοξίας που διαφάνηκε μετά τις συνομιλίες Κιέβου – Μόσχας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent άγγιξαν τα υψηλά των 112,78 δολαρίων λίγο μετά το άνοιγμα και αυξήθηκαν κατά 86 σεντς, ή 0,8%, στα 111,09 δολάρια στις 07:26 ώρα Ελλάδος, αντιστρέφοντας τη χθεσινή πτωτική πορεία που έκλεισε στο -2% .

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI ενισχύθηκαν 82 σεντς, ή 0,8%, στα 105,06 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει  πτώση 1,6% την Τρίτη.

Το ενδιαφέρον των αγορών στράφηκε στη στενή προσφορά, από τη στιγμή που το American Petroleum Institute έκανε γνωστό ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαρτίου.

Πρόκειται για πτώση τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Reuters.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η αγορά χαρακτηρίστηκε από ένα απότομα sell off, όταν η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο, ωστόσο, οι αναφορές για επιθέσεις συνεχίστηκαν.

Ο αναλυτής της Commonwealth Bank, Tobin Gorey, ανέφερε ότι «η ανάκαμψη (της τιμής) υποδηλώνει ότι η αγορά πετρελαίου δείχνει ισχυρό σκεπτικισμό για οποιαδήποτε «πρόοδο» στο ουκρανικό.

Στο μεταξύ, η Δύση σχεδιάζει νέες κυρώσεις σε περισσότερους τομείς της ρωσικής οικονομίας που είναι κρίσιμοι για τη διατήρηση της εισβολής της στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών αλυσίδων εφοδιασμού.

Από την άλλη μεριά, πηγές προσκείμενες στον ΟΠΕΚ αναφέρουν ότι είναι απίθανο να ενισχύσουν την παραγωγή πλέον των 400.000 βαρελιών την ημέρα στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ταυτόχρονα, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται πίεση από τη μείωση της ζήτησης από την Κίνα, λόγω των lockdown για την αποφυγή της εξάπλωσης των κρουσμάτων.

OT Originals

Περισσότερα από Αγορές

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο