Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσαν οι ιστότοποι της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης τροφίμων της Πορτογαλίας, Modelo Continente, επηρεάζοντας ορισμένες υπηρεσίες στα καταστήματά της την Τετάρτη, όπως δήλωσε η εταιρεία, η οποία ανήκει στον όμιλο Sonae.

Ο κύριος ιστότοπός της για ηλεκτρονικές αγορές τέθηκε εκτός λειτουργίας, εμφανίζοντας το μήνυμα “Υπό συντήρηση. Δοκιμάστε ξανά αργότερα”.

Σε ανακοίνωσή της, η Modelo Continente, η οποία διαχειρίζεται περίπου 300 υπεραγορές και μεγάλα σούπερ μάρκετ στην Πορτογαλία, σημείωσε ότι η επίθεση χάκερ στα συστήματά της «επηρέασε ορισμένες επικοινωνίες σε εμπορικούς ιστότοπους και ορισμένες υπηρεσίες στα καταστήματα».

Η εταιρεία τόνισε ότι οι ομάδες της ερευνούν την αναστάτωση που δημιουργήθηκε και εργάζονται για να αποκαταστήσουν, «το συντομότερο δυνατό, την κανονική λειτουργία της δραστηριότητάς της.

Περιορισμένα προβλήματα

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι πληρωμές στα καταστήματα δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, αλλά οι πελάτες ανέφεραν προβλήματα με τους λογαριασμούς αγορών τους και τη χρήση των καρτών επιβράβευσης Continente.

Οι μετοχές της Sonae σημείωσαν μικρή μεταβολή στα 1,013 ευρώ στο χρηματιστήριο Euronext της Λισαβόνας.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, δύο άλλες μεγάλες πορτογαλικές εταιρείες, ο όμιλος πολυμέσων και τηλεοπτικών δραστηριοτήτων Impresa και η τηλεπικοινωνιακή Vodafone Portugal, έχουν επίσης υποστεί επιθέσεις από χάκερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή