Σήμερα ξεκινά η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το νέο πρόγραμμα το υπουργείου που αφορά βοηθούς για ΑμεΑ.

Μέσω του προγράμματος, τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να διαλέξουν τον προσωπικό τους βοηθό, ο οποίος θα τους εξυπηρετεί σε όλες τις δραστηριότητες που θέλουν να κάνουν και ο οποίος θα πληρώνεται από το κράτος για όσο διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

Πρόκειται για ωρομίσθιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν την οικογένεια του ατόμου.

Παράλληλα με την ανακοίνωση του προγράμματος, η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποκάλυψε και την απίστευτη ιστορία που αφορά δύο αδερφάκια που εδώ και έναν μήνα ζουν στο νοσοκομείο Αττικόν.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο αδερφάκια, 3,5 και 2,5 ετών, ζουν με εισαγγελική εντολή σε νοσοκομείο μέχρι να κριθεί η καταλληλόλητα των γονιών τους.

Τα δύο παιδιά, τα οποία νοσούν και από κορωνοϊό, παραμένουν στο νοσοκομείο έναν μήνα μετά από εισαγγελική εντολή να ερευνηθεί εάν το οικογενειακό περιβάλλον είναι ικανό να τα φροντίσει.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», η Δόμνα Μιχαηλίδου, είπε ότι εξετάζεται το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών και στόχος είναι να επιστρέψουν σπίτι τους ή να δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Βρίσκονται στο νοσοκομείο για να δούμε αν είναι κακοποιημένα, μέχρις ότου αποφασιστεί αν μπορούν να γυρίσουν στην οικογένεια».

Όπως είπε η υπουργός, από τον Οκτώβριο του 2021 σε όλες τις δομές που ασχολούνται με παιδιά υπάρχει πλέον κοινωνικός λειτουργός ο οποίος έχει ως αντικείμενό του την παιδική προστασία.

Επίδομα παιδιού

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα, και θα παραμείνει ανοιχτή για δύο εβδομάδες, των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού.

Αφορά δικαιούχος που δεν έχουν κάνει ακόμη αίτηση και σε αντίθετη περίπτωση θα έχαναν το επίδομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα