Με τις ανατιμήσεις να έχουν φτάσει ταβάνι και τις τσέπες των καταναλωτών να αδειάζουν ακόμα και για βασικά αγαθά, σφοδρή είναι η πολιτική αντιπαράθεση για τα μέτρα στήριξης, τόσο της αγοράς όσο και των καταναλωτών.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο, η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει κάνει λίγα μέχρι στιγμής για την στήριξη των πολιτών.

«Σε ένα περιβάλλον ακρίβειας δεν είναι λίγο ότι μετά από μια πανδημική κρίση με ένα τεράστιο ποσό η κυβέρνηση στήριξε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και τώρα από τον Σεπτέμβριο και μετά στηρίζει ξανά τους καταναλωτές με επιδόματα».

Όπως είπε η υφυπουργός Τουρισμού:

«Κανείς δε θέλει να εξωραΐσει μια κατάσταση, όλοι βρισκόμαστε μέσα στην κοινωνία αλλά από την άλλη πρέπει να είμαστε πολύ υπεύθυνοι. Οτιδήποτε ανακοινώνεται να αφορία τους ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι: «θα συνεχίσουμε να οδεύουμε προς την κατεύθυνση στοχευμένων μέτρων μέσα σε δημοσιονομικά πλαίσια».

Η υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού από 1/1/22, με τον Πάνο Σκουρλέτη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, να παρεμβαίνει και να τονίζει πως:

«Έχουμε μια εκτίναξη του πληθωρισμού. Η αύξηση είναι ονομαστική αλλά πραγματικά έχουμε μείωση. Το πρόβλημα (σ.σ. της ακρίβειας) δεν είναι καινούργιο ούτε έχει προκύψει τον τελευταίο ενάμιση μήνα από την έναρξη του πολέμου».

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε:

«Τα πράγματα θα είναι χειρότερα, βαδίζουμε προς μια φτωχοποίηση της κοινωνίας και κατάρρευση των επιχειρήσεων. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο», σημείωσε, λέγοντας πως η στροφή της ρητορικής της κυβέρνησης σε συνεργασίες και όχι αυτοδυναμία οφείλεται στην πτώση που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις.

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επισήμανε:

«Και αύριο να τις κάνει τις εκλογές η κυβέρνηση, είναι καλοδεχούμενες. Όμως εμείς, σωσίβιο είτε στον έναν είτε στον άλλον δε θα δώσουμε».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, για τον τομέα της ακρίβειας, είπε ότι θα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά και να υλοποιηθεί το σχέδιο για φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία