Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επιλεκτικές κινήσεις των επενδυτών άγονται μεταξύ των προειδοποιητικών σημάτων της αγοράς ομολόγων για την οικονομία και των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,55% στις 34.626 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,05% στις 4.543 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,66% στις 14.356 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του Twitter ενισχύονται περισσότερο από 25% αφού τα αρχεία της SEC αποκάλυψαν ότι ο Έλον Μασκ αγόρασε μερίδιο άνω του 9% στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, στο +1% βρίσκεται η Tesla, μετά και τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία παράδοσης ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία παρέδωσε περισσότερα από 310.000 EVs το πρώτο τρίμηνο, από 184.800 την προηγούμενη περίοδο.

Παρόλα αυτά, η μεγάλη ανησυχία της αγοράς είναι το νέο σήμα ύφεσης που πυροδοτήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν οι αποδόσεις του 2ετούς και 10ετούς ομολόγου αντιστράφηκαν για πρώτη φορά από το 2019. Η απόδοση των 5ετών ομολόγων διαπραγματεύεται επίσης πάνω από την αντίστοιχη 30ετία. «Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα αντιστροφή οφείλεται στην ανησυχία ότι η Fed βρίσκεται πίσω από την καμπύλη των αυξήσεων και θα σφίξει την πολιτική πολύ πιο γρήγορα, ενδεχομένως βλάπτοντας την ανάπτυξη», ανέφερε η TD Securities.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]