Μετά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα με τη σειρά του την παράταση του συστήματος περιαγωγής με χρέωση εσωτερικού έως το 2032.

Οι πολίτες θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν γραπτά μηνύματα και να σερφάρουν στο διαδίκτυο όταν ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ χωρίς επιπλέον κόστος, ακόμη και μετά τη λήξη του ισχύοντος κανονισμού για την περιαγωγή στις 30 Ιουνίου 2022.

Ο αναθεωρημένος κανονισμός για την περιαγωγή προσαρμόζει τα μέγιστα τέλη χονδρικής, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η παροχή υπηρεσιών περιαγωγής λιανικής σε εγχώριες χρεώσεις είναι βιώσιμη για τους φορείς εκμετάλλευσης σε ολόκληρη την ΕΕ.

Οι υπηρεσίες

Αυξάνει τη διαφάνεια για τις υπηρεσίες που ενδέχεται να υπόκεινται σε πρόσθετο κόστος, και προστατεύει πελάτες από φουσκωμένους λογαριασμούς λόγω ακούσιας περιαγωγής σε μη επίγεια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια μετακινήσεων με πλοία ή αεροπλάνα.

Η πολιτική εύλογης χρήσης, η οποία αποσκοπεί στην πρόληψη της μόνιμης περιαγωγής, θα συνεχιστεί. Η Επιτροπή μπορεί να προτείνει αλλαγές σε αυτήν κατόπιν διεξοδικής ανάλυσης της αγοράς και δέουσας εκτίμησης των δυνητικών επιπτώσεων.

Αναθεωρημένος κανονισμός

Ο αναθεωρημένος κανονισμός περιλαμβάνει επίσης μέτρα για να εξασφαλιστεί ότι η εμπειρία των πελατών, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα είναι καλή από άποψη ποιότητας των υπηρεσιών και πρόσβασης σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η Επιτροπή θα παρακολουθεί την κατάσταση και, εάν κριθεί σκόπιμο, θα υποβάλει νέα νομοθετική πρόταση για τη ρύθμιση των ανώτατων ορίων τιμών χονδρικής και, ενδεχομένως, άλλων πτυχών της αγοράς περιαγωγής.

Επόμενα βήματα

Μετά τη σημερινή έγκριση της θέσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Συμβούλιο, η νομοθετική πράξη εκδίδεται.

Αφού υπογραφεί από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή