Κινέζοι έμποροι αγόρασαν 1,084 εκατομμύρια τόνους αμερικανικού καλαμποκιού, στη μεγαλύτερη αγορά σιτηρών στις ΗΠΑ από τον Μάιο του 2021, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αμερικανική κυβέρνηση.

Η συμφωνία έρχεται καθώς οι αποστολές από την Ουκρανία, τον τέταρτο μεγαλύτερο εξαγωγέα καλαμποκιού στον κόσμο, έχουν πληγεί μετά τη ρωσική εισβολή.

Η Κίνα ήταν μεγάλος αγοραστής ουκρανικού καλαμποκιού και οι μάχες, οι οποίες επίσης διατάραξαν την περίοδο της ανοιξιάτικης φύτευσης, έχουν δημιουργήσει αβεβαιότητα σχετικά με την αξιοπιστία τους ως προμηθευτή.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) είπε ότι η συμφωνία ήταν για παράδοση 676.000 τόνων καλαμποκιού την περίοδο εμπορίας 2021/22 που λήγει στις 31 Αυγούστου και για 408.000 τόνους για παράδοση το 2022/23.

Το USDA δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αμερικανοί αγρότες σχεδιάζουν να περιορίσουν τις φυτείες καλαμποκιού τους αυτή την άνοιξη παρά την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ευρωπαϊκή Ένωση: Πιέσεις στη Γερμανία για κοινό δανεισμό ως ανάχωμα στην ενεργειακή κρίση
Διεθνή |

Πιέσεις στη Γερμανία για κοινό δανεισμό στην ΕΕ ως ανάχωμα στην ενεργειακή κρίση

Στην άτυπη συνάντησή τους την Παρασκευή, οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να ζητήσουν από την Κομισιόν να επεξεργαστεί πρόταση για την επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές του φυσικού αερίου