Νέα τρόφιμα και, μάλιστα, συνθετικά θα είναι διαθέσιμα από τους παραγωγούς. Ποιο είναι το target group που στοχεύουν; Σύμφωνα με τον Independent, αυτοί είναι οι καταναλωτές με οικολογική συνείδηση που επιθυμούν να να κάνουν τη μετάβαση από τα χορτοφαγικά υποκατάστατα σε εξωτικά κρέατα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο.

«Καλλιεργούμενα» μπιφτέκια λιονταριών, μπριζόλες τίγρης και ρολά σούσι με ζέβρα είναι ανάμεσα στα προϊόντα που λανσάρει εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων, ελπίζοντας ότι τελικά θα είναι ευρέως διαθέσιμα στην αγορά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, μόλις τα προϊόντα λάβουν έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, η Primeval Foods εκτιμά ότι τα εστιατόρια με αστέρια Michelen στο Λονδίνο θα είναι από τα πρώτα που θα προσφέρουν τα πιάτα της, με περαιτέρω σχέδια για επέκταση σε μεγαλύτερη κλίμακα, ακόμη και σε τοπικά σούπερ μάρκετ.

Τι είναι το καλλιεργούμενο κρέας;

Το καλλιεργούμενο κρέας είναι μια μέθοδος παραγωγής που επιτρέπει στις εταιρείες να παράγουν τρόφιμα από οποιοδήποτε είδος χωρίς να σφάζουν ζώα. Παράγεται μέσω της καλλιέργειας κυττάρων ζώων, γεγονός που επιτρέπει στους παραγωγούς να αναπαράγουν το διατροφικό προφίλ του συμβατικού κρέατος.

Η ιδέα είναι ότι με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεται να εκτρέφουμε ζώα για την παραγωγή κρέατος και έτσι μειώνονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και αποτρέπεται η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών.

Συνυπολογίζοντας ότι το καλλιεργούμενο κρέας δεν παράγεται ακόμη σε βιομηχανική κλίμακα, εξακολουθεί να υπάρχει σχετική αβεβαιότητα σχετικά με τα οφέλη του στην προστασία του πλανήτη. Αλλά οι επιστήμονες εκτιμούν γενικά ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής καλλιεργούμενου κρέατος είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές του κρέατος που παράγεται συμβατικά.

Σύμφωνα με μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η παραγωγή καλλιεργούμενου κρέατος συνεπάγεται περίπου 7 με 45% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας από το συμβατικό ευρωπαϊκό κρέας, ενώ οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου είναι κατά 78 με 96% χαμηλότερες.

Τον Φεβρουάριο, οι Financial Times μετέδωσαν ότι καταγράφηκε πτώση στις πωλήσεις χορτοφαγικών υποκατάστων κρέατος μετά τη βουτιά της μετοχής της Beyond Meat κατά 11%. Τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες 80,4 εκατομμυρίων, τριπλάσιες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι πωλήσεις χορτοφαγικών υποκατάστατων κρέατος υποχώρησε κατά 0,5% το 2021 στις ΗΠΑ μετά από άνοδο 6% το 2020, σύμφωνα με τη Spins.

H Primeval Foods βλέπει αυτή την πτώση των πωλήσεων ως ευκαιρία για τη δοκιμή πιο καινοτόμων ιδεών. Εκτός από την προσφορά οικολογικών υποκατάστατων του συμβατικού κρέατος, ελπίζει ότι οι εξωτικές εναλλακτικές που λανσάρει θα δώσουν στους καταναλωτές την ευκαιρία για νέες γαστριμαργικές εμπειρίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας