Ο Καναδάς σχεδιάζει ένα νομοσχέδιο που θα υποχρεώνει τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να πληρώνουν στους τοπικούς εκδότες ειδήσεων το περιεχόμενο, σε μια προσπάθεια να τονώσει τις καναδικές εταιρείες μέσων ενημέρωσης, των οποίων τα έσοδα από τις διαδικτυακές διαφημίσεις κατευθύνονται στους  ψηφιακούς γίγαντες της Σίλκον Βάλει.

Ο υπουργός Πολιτισμού Πάμπλο Ροντρίγκεζ δήλωσε ότι θα φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο, που ονομάζεται νόμος για τις διαδικτυακές ειδήσεις, για να διασφαλίσει ότι εταιρείες όπως η Alphabet  και η Meta Platforms  θα αποζημιώνουν τους τοπικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς για το περιεχόμενό τους μέσω ιδιωτικών διαπραγματεύσεων. Ο νόμος θα μπορούσε να ωφελήσει εισηγμένες καναδικές εταιρείες όπως η Postmedia Network Canada Corp.

«Όλο και περισσότεροι Καναδοί στρέφονται στις ψηφιακές πλατφόρμες ως πύλες ενημέρωσης, και αυτή η αλλαγή στο διαδίκτυο είχε απίστευτο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις ειδήσεων», είπε ο Ροντρίγκεζ στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου. «Συνεχίζουν να επωφελούνται από την κοινή χρήση και τη διανομή καναδικού περιεχομένου ειδήσεων χωρίς να χρειάζεται πραγματικά να πληρώσουν για αυτό. Έτσι, με αυτό το νομοσχέδιο, επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ανισορροπία της αγοράς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως