Στην ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία, επεκτείνοντας ένα τριμερές σύμφωνο ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της να ανταποκριθούν στην ταχεία επέκταση του στρατού από την πλευρά της Κίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται επισήμως να ανακοινώσει την επέκταση του λεγόμενου συμφώνου ασφαλείας Aukus, με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, και τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Οι τρεις χώρες προτίθενται να ενισχύσουν την συνεργασία τους στην ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την τεχνολογική άνοδο της Κίνας και τις βλέψεις της στην ευρύτερη περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού. Να σημειωθεί ότι πέρυσι, οι τρεις χώρες υπέγραψαν σχετική συμφωνία προκειμένου να βοηθήσουν την Αυστραλία να αποκτήσει πυρηνικά υποβρύχια.

Η συμφωνία έρχεται καθώς το Πεντάγωνο εντείνει τις προσπάθειές του πάνω στον τομέα των υπερηχητικών όπλων μετά την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι η Κίνα έχει προχωρήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης στρατιωτικής τεχνολογίας.

Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει αρκετές εκατοντάδες δοκιμές υπερηχητικών πυραύλων, οι οποίοι πετούν με πενταπλάσια και πλέον ταχύτητα από την ταχύτητα του ήχου. Αντίθετα, ο αμερικανικός στρατός έχει πραγματοποιήσει λιγότερες από δώδεκα δοκιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή