Συμφωνία για την απόκτηση του 100% της IolcusInvestments ανακοίνωσε η Τράπεζα Περαιώς με το αντίτιμο της συναλλαγής να ανέρχεται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.

Η Iolcus ιδρύθηκε το 2011 ως ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων και ατομικών χαρτοφυλακίων με έδρα την Αθήνα. Διαχειρίζεται τα εναλλακτικά αμοιβαία κεφάλαια (OEE) Apolis που έχει ιδρύσει, με έδρα το Λουξεμβούργο. Επίσης διαχειρίζεται ατομικά χαρτοφυλάκια ιδιωτών και θεσμικών πελατών σε τράπεζεςθεματοφύλακες στην Ελλάδα, την Ελβετία και το Λουξεμβούργο. Τα κεφάλαια πελατών υπό διαχείριση της εταιρείας ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ.

Η εν λόγω συναλλαγή ενισχύει τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς ως προς την κατάκτηση πρωταγωνιστικής θέσης στον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων πελατών στην Ελλάδα και θα επιφέρει τα ακόλουθα βασικά οφέλη για την Τράπεζα:

▪ άμεση ενίσχυση των πηγών εσόδων από προμήθειες, με προοπτικές περαιτέρω αύξησης,

▪ αξιοποίηση της ευνοϊκής δυναμικής που γίνεται ολοένα και πιο εμφανής στην ελληνική αγορά διαχείρισης χαρτοφυλακίων, αμοιβαίων κεφαλαίων και παροχής επενδυτικών συμβουλών,

▪ ισχυροποίηση της επενδυτικής πρότασης της Πειραιώς για πρωταγωνιστική θέση στην αγορά, με υφιστάμενα κεφάλαια πελατών υπό διαχείριση στα €6δις, και δημιουργία προστιθέμενης αξίας για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Σε σχέση με την εξαγορά, ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε:

«Η συναλλαγή θα συμβάλει στην περαιτέρω διαφοροποίηση των πηγών εσόδων της Τράπεζας και στην ενίσχυση της ήδη ισχυρής τεχνογνωσίας της στον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων πελατών. Η Iolcus είναι μια από τις πλέον εδραιωμένες πλατφόρμες διαχείρισης κεφαλαίων, με σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία. Θα αποτελέσει ένα επενδυτικό εργαλείο για την Τράπεζα Πειραιώς, ώστε να αξιοποιήσει τις προοπτικές ανόδου που χαρακτηρίζουν την ελληνική αγορά. Η συναλλαγή δρα συμπληρωματικά προς την ήδη δυναμική και επεκτεινόμενη παρουσία της Τράπεζας, ενισχύοντας την αξία των προσφερόμενων υπηρεσιών μας προς τους πελάτες μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις