H προοπτική μιας πιο επιθετικής σύσφιξης της πολιτικής της Federal Reserve, όπως αυτή σκιαγραφήκε από τη διοικήτρια Lael Brainard, ασκεί και σήμερα πίεση στη Wall Street, καθώς ο φόβος για την επιβράδυνση της ανάπτυξης παραμένει στους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,80% στις 34.362 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,15% στις 4.472 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 2,05% στις 13.911 μονάδες.

Τα πρακτικά από την πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Fed είναι προγραμματισμένο να δημοσιοποιηθούν σήμερα, με την αγορά να αναμένει να δει τις ισορροπίες μεταξύ των μελών της νομισματικής επιτροπής. Τα πρακτικά αφορούν τη συνεδρίαση του περασμένου μήνα, όταν η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια και ανέφερε ότι έρχονταν άλλες έξι αυξήσεις φέτος. Οι επενδυτές προετοιμάζονται για νέες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο της Fed να μειώσει τον ισολογισμό της μετά τα σχόλια των αξιωματούχων της που προανήγγειλαν μια πιο επιθετική σύσφιξη.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρίσκεται πάνω από το 2,65%, αγγίζοντας το υψηλό τριετίας και συνεχίζοντας την ταχεία άνοδό του αυτή την εβδομάδα. Ενδεικτικό είναι ότι το επιτόκιο ήταν τη Δευτέρα στο 2,40%.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Tesla, της Microsoft και της Amazon υποχωρούν πάνω από 2%, με τη μετοχή του Twitter να χάνει 3%. Καθώς η Federal Reserve οδηγείται στη σύσφιξη της πολιτικής, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να προτιμούν μετοχές με σταθερά κέρδη και να αποφεύγουν αυτές που προσφέρουν μελλοντική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street