Μετά από 10 χρόνια κρίσης, 2 χρόνια πανδημίας και τώρα ο πόλεμος αναμφισβήτα θα επηρεάσει και την ελληνική οικονομία, εκτίμησε από το οικονομικό  Φόρουμ των Δελφών, ο  Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, αναφέροντας πως όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε, αλλά δεν πρέπει να βλέπουμε τις κρίσεις ως απειλές, αλλά ως ευκαιρίες αλλαγών. Άμεσες επιπτώσεις θα είναι η αύξηση του κόστους δανεισμού, η πτώση της κερδοφορίας των τραπεζών, η επιβράδυνση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, αλλά και η πίεση που θα δεχθεί ο τομέας του τουρισμού, ως αποτέλεσμα της πίεσης των νοικοκυριών σε άλλα κράτη.

Η Ελλάδα θα στοχεύσει στην ανάκτηση της επενδυτικής της βαθμίδας, όταν θα υποχωρήσει αυτή η εύθραυστη κατάσταση, σημείωσε ο κ. Ψάλτης. «Βγήκαμε από την κρίση της πανδημίας με τη βοήθεια των τραπεζών, δεν πιστεύω ότι θα πάμε σε νέα κόκκινα δάνεια», συμπλήρωσε και τόνισε ότι «θα δοθούν τώρα νέες στοχευμένες βοήθειες που πρέπει οι τράπεζες να εκμεταλλευτούν.

«Μέσα στην πανδημία συσσωρεύτηκαν πάνω από 36 δις καταθέσεων που μπορούν να βοηθήσουν στη σημερινή κρίση», συμπλήρωσε. «Από πλευράς ποιότητας ενεργητικού και κερδοφορίας, οι τράπεζες έχουν γυρίσει σελίδα», ανέφερε ο κ. Ψάλτης. Τώρα που γυρίζουμε σε μία κανονικότητα, σημασία έχει η τραπεζική διαμεσολάβηση να βρεθεί στον πυρήνα, να υπάρξει μία μείωσης της έκθεσης σε κινδύνους.  «Άλλωστε ο κόσμος άλλαξε με την πανδημία και περάσαμε στην περίοδο που επικρατεί το εμείς και όχι το εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μας στην τράπεζα είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα στελέχη μας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξή μας», διευκρίνισε.

Το μοντέλο εργασίας άλλαξε, πρέπει τώρα να το ακολουθήσει μία νέα «ομπρέλα κουλτούρας», όπου στόχος να είναι η παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων τραπεζικών υπηρεσιών.  Ο τρόπος επίτευξης είναι η επένδυση στην εκπαίδευση των πελατών μας και των στελεχών μας, αλλά και να δείξουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να «διαβάσουμε τα σημεία των καιρών» και να δημιουργήσουμε τις τράπεζες της επόμενης δεκαετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Εστίαση: «Άνιση η μάχη» με την ακρίβεια
Οικονομία |

«Άνιση» η μάχη με την ακρίβεια στoν κλάδο της εστίασης

Αδυναμία να συγκρατήσουν το αυξημένο κόστος δηλώνουν επιχειρηματίες του κλάδου. Καθημερινό φαινόμενο οι ανατιμήσεις από τους προμηθευτές. Τετραπλασιασμός του κόστους της ενέργειας για τις επιχειρήσεις.

Παπάζογλου (ΕΥ Ελλάδος): Ολοένα και πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός γίνεται η Ελλάδα
Οικονομία |

Παπάζογλου (ΕΥ Ελλάδος): Ολοένα και πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός γίνεται η Ελλάδα

Η ελληνική οικονομία, δύο χρόνια μετά την πανδημία και με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα, βρίσκεται μπροστά σε δύο μεγάλες κατηγορίες προκλήσεων