Πακέτο στήριξης ύψους άνω των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για επιχειρήσεις οι οποίες υπέστησαν συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα Παρασκευή η γερμανική κυβέρνηση.

«Στη σημερινή συγκυρία, το βασικό ζητούμενο για τις εταιρείες είναι η διασφάλιση της βραχυπρόθεσμης ρευστότητας και συνεπώς η στήριξη επιχειρήσεων και βιομηχανιών με πιστωτικά μέσα», αναφέρεται σε έγγραφο των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών το οποίο επικαλείται το Reutersτο κοινό έγγραφο του υπουργείου.

Το πακέτο μέτρων προβλέπει παροχή δανείων ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ σε εταιρείες που επλήγησαν από τον πόλεμο της κρατικής τράπεζας ανάπτυξης KfW.

«Οι εταιρείες όλων των μεγεθών θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δάνεια χαμηλού επιτοκίου», αναφέρεται στο έγγραφο.

Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση θα παρέχει εγγυήσεις για δάνεια έως και 100 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας.

«Σε περίπτωση ξαφνικών, δραματικών ανοδικών τιμών, οι εταιρείες που διαπραγματεύονται συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στα χρηματιστήρια ενέργειας ενδέχεται να χρειαστεί να καταθέσουν πολύ υψηλές πρόσθετες εξασφαλίσεις  -τα λεγόμενα περιθώρια- στο χρηματιστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα», επισημαίνεται.

Για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει προσωρινή επιδότηση του κόστους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως