H ρωσική τράπεζα VTB δεν μπορεί να ασκεί στο εξής έλεγχο στην ευρωπαϊκή θυγατρική της υπό τη σκιά των νέων κυρώσεων που επέβαλε η Ε.Ε. Αυτό δήλωσε σε σημερινή ανακοίνωση της η αρμόδια εποπτική αρχή της Γερμανίας, η BaFin, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Θυμίζουμε πως η Ε.Ε. οριστικοποίησε το πέμπτο πακέτο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας την Παρασκευή, στο οποίο περιλαμβάνεται και το πλήρες μπλοκάρισμα όλων των συναλλαγών τεσσάρων κορυφαίων ρωσικών τραπεζών, μεταξύ τους και η VTB.

Υπό τα νέα δεδομένα, η BaFin αποφάσισε πως στην θυγατρική της ρωσικής τράπεζας στην Φρανκφούρτη δεν θα επιτρέπεται στο εξής να λαμβάνει εντολές από την VTB, ενώ αντιστοίχως ο μητρικός όμιλος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε assets ή οικονομικές πηγές της ευρωπαϊκής θυγατρικής της.

Πάντως, η BaFin διευκρίνισε πως όλοι οι πελάτες που έχουν καταθέσεις στην ευρωπαϊκή θυγατρική της ρωσικής τράπεζας θα μπορέσουν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια τους.

Η VTB ήταν ήδη… στριμωγμένη από το προηγούμενο πακέτο των κυρώσεων και τον αποκλεισμό της από το παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών SWIFT, όμως τα νέα μέτρα μπλοκάρουν όλες τις συναλλαγές της, παρά το γεγονός πως με ανακοίνωση της η ρωσική τράπεζα είχε υποστηρίξει πως οι πελάτες της δεν θα επηρεαστούν από τη διεύρυνση του ασφυκτικού κλοιού γύρω της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή