Η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη,  υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το Υπ. Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι, είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες», εξήγησε ο Υπουργός.

«Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%», πρόσθεσε

Παράλληλα εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται κάποια μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος. «Πρέπει δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν σαν ”κατοστάρηδες” ».

«Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε» είπε ο Υπουργός.

Στάθηκε δε ο κ. Γεωργιάδης και στην αισχροκέρδεια λέγοντας πως από την επόμενη εβδομάδα με την ψήφιση τροπολογίας θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.