Ανοδικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου μετά τη χαλάρωση κάποιων από τους περιορισμούς στη Σαγκάη αφενός και την προειδοποίηση από την πλευρά του ΟΠΕΚ ότι η παγκόσμια παραγωγή είναι αδύνατο να αυξηθεί τόσο ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες από το ρωσικό πετρέλαιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ήταν αυξημένα κατά 1,72 δολάρια ή 1,75%, στα 100,20 δολάρια το βαρέλι και τα συμβόλαια του WTI κατά 1,76 δολάρια ή 1,87%, στα 96,05 δολάρια το βαρέλι στις 07:05 ώρα Ελλάδος. Και τα δύο συμβόλαια είχαν σημειώσει υποχώρηση κατά σχεδόν 4% τη Δευτέρα.

Η αγορά τηρεί στάση αναμονής παρακολουθώντας τις εξελίξεις, εκτιμά Vandana Hari, της εταιρείας ανάλυσης αγοράς πετρελαίου Vanda Insights.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την επιβολή εμπάργκο  στο ρωσικό πετρέλαιο ως επόμενο μέτρο στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, ωστόσο, επί του παρόντος δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των χωρών-μελών.

«Η αγορά πετρελαίου εξακολουθεί να είναι ευάλωτη σε ένα μεγάλο σοκ εάν επιβληθούν κυρώσεις στη ρωσική ενέργεια και αυτός ο κίνδυνος παραμένει στο τραπέζι», υπογραμμίζει ο αναλυτής της OANDA Έντουαρντ Μόγια.

Οι τιμές του πετρελαίου θα βρεθούν στη διελκυστίνδα που δημιουργούν από τη μια τα χαμηλά αποθέματα του αργού, από την άλλη οι περιορισμοί που επιβάλλονται στην Κίνα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές