Μία μονάδα πιο κοντά στον Εμανουέλ Μακρόν φέρνει την ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, η εκτιμώμενη αύξηση της αποχής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της OpinionWay-Kea Partners που δημοσιεύτηκε από τα γαλλικά ΜΜΕ Les Echos και Radio Classique, σύμφωνα με την οποία η Λεπέν μείωσε τη διαφορά κατά μία μονάδα, αν και ο Μακρόν θα αναδεικνυόταν και πάλι νικητής στον δεύτερο γύρο των εκλογών, συγκεντρώνοντας το 54% των ψήφων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η εκτίμηση του ποσοστού προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες μειώθηκε κατά 1% πέφτοντας στο 70% από 74,56% το 2017, που ήταν ήδη το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής από το 1969.

Στο 4.7% η διαφορά στον πρώτο γύρο

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, η απόσταση μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των εκλογών διαμορφώθηκε στο 4.7%.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο Μακρόν συγκέντρωσε 27.85% ενώ η Λεπέν 23.15%.

Ο υποψήφιος της Αριστεράς, Ζαν-Λυκ Μελανσόν, απέσπασε το 21,95% των ψήφων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν