Να δώσει νέα ώθηση στο σχέδιο για τη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου EastMed καλεί την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι η επιτροπή παραγωγικών δραστηριοτήτων της ιταλικής Βουλής.

Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης, που περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη, ψήφισαν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και το υπερσυντηρητικό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο «το όλο σχέδιο μοιάζει έτοιμο να περάσει στη φάση υλοποίησης»,  ενώ όπως δήλωσε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιταλία στην εφημερίδα Il Messaggero, «όλες οι χώρες που θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια, περιμένουν , τώρα, τα αποτελέσματα της τεχνικής μελέτης, εντός του 2022».

Τι δήλωνε ο Ντράγκι

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στον EastMed, καθώς η Ιταλία – όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης – προσπαθεί να απεξαρτηθεί το συντομότερο δυνατό από τις εισαγωγές ρωσικού αερίου.

«Υπάρχει μια ακόμη υπόθεση, αυτού του αγωγού φυσικού αερίου EastMed», είχε δηλώσει στις 31 Μαρτίου. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μελετήσει την σκοπιμότητα του αγωγού» τόνισε.

Η Ιταλία φαίνεται πως πιέζει εσχάτως για την επανεκκίνηση του συγκεκριμένου αγωγού που είναι ικανός να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της διαδρομής Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή