Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην περίπτωση της υπόθεσης της Ελλάκτωρ λειτουργεί όπως ακριβώς υποδεικνύει ο ρόλος της, που δεν είναι άλλος από «την προστασία των επενδυτών και την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, η οποία αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας».

Για να φέρουν εις πέρας το έργο αυτό, η διοίκηση και το προσωπικό της Επιτροπής διαθέτουν, εχέγγυα λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας που πηγάζουν από το ευρωπαϊκό και ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο.

Για τον λόγο αυτό η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να εργάζεται αθόρυβα, συστηματικά και μεθοδικά χωρίς να επηρεάζεται από τις επίμονες και φορτικές πιέσεις που ασκούνται από διάφορες πλευρές αποσκοπώντας στον επηρεασμό της. Συνεργάζεται με τις υπόλοιπες αρχές που εμπλέκονται στην υπόθεση και δεν παρασύρεται σε βιαστικά συμπεράσματα.

Ως γνωστόν, η Επιτροπή έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο έρευνα επί καταγγελιών που φέρουν εταιρεία βασικό μέτοχο της εισηγμένης, τη Reggeborgh να έχει συντονίσει τις ενέργειες του με fund, το Atlas, χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί η συνεργασία με βάση τη νομοθεσία, για την απόκτηση μεγάλου πακέτου μετοχών με σκοπό τον έλεγχο της Ελλάκτωρ.

Δημοσιεύματα φέρουν την εποπτική αρχή να έχει εντοπίσει τους δύο προαναφερόμενους μετόχους να έχουν χρηματοδοτήσει μέσω εταιρειών συγκεκριμένο επιχειρηματία, τον Ηλία Λιανό προκειμένου εκείνος να αποκτά μετοχές για λογαριασμό του βασικού μετόχου, της Reggeborgh.

Ερευνάται αν αυτές οι κινήσεις είχαν προηγηθεί πριν την επίσημη εμφάνιση των Ολλανδών στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ερωτηθείς για αυτήν ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Θύμιος Μπουλούτας, στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου, απάντησε πως «η έρευνα αφορά φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα μετόχους και όχι την εταιρεία».

Να σημειωθεί επίσης πως η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διεξάγεται σε συνεργασία και με αντίστοιχες ευρωπαϊκές αρχές και εκτιμάται πως έχει ακόμη μεγάλη διάρκεια. Στο διάστημα αυτό έχουν κληθεί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση για την κατάθεση των θέσεων τους.

Στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, όλες οι πλευρές οφείλουν να πράξουν το αυτονόητο. Να σεβαστούν τη θεσμική τάξη και να επιτρέψουν στην Επιτροπή να εργαστεί απρόσκοπτα, διερευνώντας ενδελεχώς όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις