Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας , σχετικά με την χθεσινή εξαγγελία του πρώτου -από το βήμα του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – για μείωση κατά 50% στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών, όταν το κόμμα του ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης.

Με σημερινή του παρέμβαση, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργειας Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι οι εκπτώσεις που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών μέχρι 300 kWh «αγγίζουν το 62%», λέγοντας συγκεκριμένα ότι «Ένας καταναλωτής θα πλήρωνε τον Απρίλιο 0,44 ευρώ ανά kWh. Με τα μέτρα στήριξης που ανακοινώσαμε, η τελική έκπτωση για τα νοικοκυριά είναι 0,27 ευρώ ανά kWh.»

Σχετικά με τις επιχειρήσεις διευκρίνισε ότι η έκπτωση τον Απρίλιο φθάνει πάνω από 50% (52%-54%).

Συνολικά με τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση στηρίζουν 4 εκ. νοικοκυριά και 1,2 εκ. μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τον Απρίλιο, όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σκρέκας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης