Ψυχροπολεμικό το κλίμα ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ, με την Μόσχα να προειδοποιεί σήμερα την Ουάσινγκτον για «απρόβλεπτες συνέπειες», αν συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία.

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια» αναφέρει το δημοσίευμα της Washington Post, επικαλούμενο διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Οι νέες σοβαρές απειλές της Ρωσίας έρχονται ένα 24ωρο μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας του στόλου της, Moskva. Οι μεν Ρώσοι υποστηρίζουν πως η βύθιση προκλήθηκε μετά από έκρηξη πυρομαχικών στο πλοίο, ενώ οι Ουκρανοί διατείνονται πως καταστράφικε από πυραυλικό τους χτύπημα.

Νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι τα οχήματα από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία

Προχθές, ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα θεωρήσει τα οχήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα στο ουκρανικό έδαφος ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.

«Προειδοποιούμε ότι οι μεταφορές όπλων από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε όλη την ουκρανική επικράτεια θα θεωρηθούν από εμάς ως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι» ανέφερε ο Ριάμπκοφ.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε, πάντως, σήμερα ότι η Γερμανία θα στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά