Βασικό ρόλο έχουν τα τουριστικά projects στο επενδυτικό «μείγμα» της Prodea Investments, με τη διοίκηση της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ να κάνει επιλεκτικές κινήσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται και τυπικά η μεταβίβαση της κυριότητας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Porto Paros, με τίμημα που ξεπερνά τα 55 εκατ. ευρώ.

Το 4 αστέρων Porto Paros μόλις 4 χλμ από τη Νάουσα, δίπλα στην παραλία Κολυμπήθρες, που κάποτε μεσουρανούσε, διαθέτει ξενοδοχείο 263 κλινών, αυτόνομες βίλες, καθώς επίσης και μαρίνα σκαφών αναψυχής.

Η αγορά του Porto Paros πραγματοποιήθηκε από τη μικτή θυγατρική εταιρεία Mediterranean Hospitality Venture (MHV) Ltd, η οποία αποτελεί τον κοινό επενδυτικό βραχίονα της εισηγμένης Prodea Investments, της Invel Real Estate και του κυπριακού ομίλου εταιρειών YODA Group του επιχειρηματία Γιάννη Παπαλέκα.

Σε λειτουργία το 2024

Το νεοαποκτηθέν ξενοδοχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να λειτουργήσει το 2024 με στόχο να αναβαθμίσει συνολικά την τουριστική εικόνα της Πάρου. Μάλιστα εξετάζεται να «προικοδοτηθεί» με high end εμπειρίες, όπως το πολυσυζητημένο εστιατόριο Nammos.

Υπενθυμίζεται ότι ένα νέο Nammos «κατέπλευσε» στη Λεμεσό, στο πολυτελές ξενοδοχείο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, μέλος της αλυσίδας Marriott International, το οποίο ανήκει στην MHV.

Με εξειδίκευση στη διαχείριση πολυτελών ξενοδοχειακών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στην ανάπτυξη γης, η MHV διαθέτει ισχυρό τουριστικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει στην Κύπρο το Parklane, το The Landmark Nicosia και το Aphrodite Hills Resort, καθώς και το Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι. Στον τομέα των ακινήτων, η MHV είναι ιδιοκτήτης σημαντικών έργων στην Κύπρο, όπως το Park Tower, το Landmark Tower, και των οικιστικών μονάδων στο Aphrodite Hills Resort.

Πού εστιάζει η εταιρεία

Από την πλευρά της Prodea πάντως, οι πολύ μεγάλες αναπτύξεις στον ξενοδοχειακό τομέα δεν περιλαμβάνονται στην επενδυτική της στρατηγική, όπως αναφέρουν πηγές κοντά στην εταιρεία, με την εταιρεία να εστιάζει σε μικρότερα μεγέθη, όπως τα luxury boutique ξενοδοχεία, τόσο σε παραθαλάσσιους και ορεινούς τουριστικούς προορισμούς, όσο και εντός πόλεων, καθώς και στα city hotels. Στα ξενοδοχεία πόλης, όπου επίσης έχει παρουσία, εγκαινιάστηκε πρόσφατα το «πράσινο» ξενοδοχείο Moxy Athens City, στην Ομόνοια.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Prodea Investments μείωσε το ποσοστό της στην MHV πριν λίγους μήνες. Αρχικά κατείχε το 45% της MHV και πλέον έχει «κατέβει» στο 25%, ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο της MVH εισήλθε με ποσοστό 12,5% νέος στρατηγικός μέτοχος, η κυπριακή εταιρεία Ascetico Ltd.

Παράλληλα, οι δύο άλλοι μέτοχοι αύξησαν τη συμμετοχή τους. Ειδικότερα, η Invel Real Estate (μέσω της Flowpulse), αύξησε την αρχική συμμετοχή της από 10% στο 20%, ενώ ο επιχειρηματίας Γ. Παπαλέκας (μέσω της εταιρείας Papabull) αύξησε το ποσοστό του από 40% σε 42,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις