Η Check Point Research (CPR) εντόπισε ένα ελάττωμα ασφαλείας στο Rarible, την αγορά NFT με πάνω από δύο εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Σε περίπτωση που κάποιοι το είχαν εκμεταλλευτεί, η ευπάθεια θα είχε επιτρέψει την κλοπή των NFT και των crypto token ενός χρήστη σε μία μόνο συναλλαγή.

Η CPR ενημέρωσε αμέσως το Rarible για τα ευρήματα, το οποίο και αναγνώρισε το ελάττωμα ασφαλείας. Οι αποκαλύψεις της CPR σηματοδοτούν τη δεύτερη ανακάλυψη ελαττώματος ασφαλείας των ερευνητών της σε ένα NFT marketplace.

Κίνητρo για την έρευνα της CPR για τον Rarible στάθηκε μια παρόμοια επίθεση στον Jay Chou, έναν διάσημο Ταϊβανέζο τραγουδιστή, του οποίου το NFT κλάπηκε και πουλήθηκε για 500.000 δολάρια. Το γεγονός αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον της CPR, καθώς το θύμα αυτής της μεθόδου μπορεί να είναι οποιοσδήποτε κάτοχος crypto/NFT.

Η CPR ξεκίνησε άμεσα διεξοδική έρευνα για το Rarible με κίνητρο την αποτροπή της κατάληψης ενός λογαριασμού και της κλοπής κρυπτονομισμάτων. Τα τρέχοντα ευρήματα της CPR βασίζονται σε προηγούμενη έρευνα τον Οκτώβριο του 2021, όπου βρήκαν σημαντικά ελαττώματα ασφάλειας στο OpenSea, τη μεγαλύτερη αγορά NFT στον κόσμο. Αν έμεναν χωρίς επιδιόρθωση, τα τρωτά σημεία που ανακαλύφθηκαν στην πλατφόρμα του OpenSea θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους χάκερ να κλέβουν λογαριασμούς χρηστών και ολόκληρα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων δημιουργώντας κακόβουλα NFT.

Το 2021, η Rarible παρουσίασε όγκο συναλλαγών άνω των 273 εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που την κατέστησε μία από τις μεγαλύτερες αγορές NFT στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία