Σε συζητήσεις για απόκτηση δύο εκ των τριών ξενοδοχειακών μονάδων της Aldemar συμφερόντων του ομίλου Ν. Αγγελόπουλου στην Κρήτη φέρεται να βρίσκεται ο όμιλος Μήτση, όπως αναφέρουν πληροφορίες της αγοράς. Οι συζητήσεις αφορούν τα ξενοδοχεία Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village στον Ανισσαρά Χερσονήσου. Για τις επενδυτικές κινήσεις του Ομίλου Μήτση μίλησε πρόσφατα στο Φόρουμ των Δελφών η κα. Χριστίνα Μήτση πρόεδρος του Ομίλου.

Όπως είπε το επενδυτικό πρόγραμμα της εξαετίας 2022-2027 περιλαμβάνει εξαγορά δυο ξενοδοχείων στο Ηράκλειο Κρήτης, ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Μύκονο σε ιδιόκτητα ακίνητο 150 στρεμ., εκσυγχρονισμός υφιστάμενων ξενοδοχείων, ανάπτυξη του Project Afandou (Golf, Μαρίνα, 3 ξενοδοχεία, τουριστικό χωριό), νέο ξενοδοχείο στο λιμάνι του Πειραιά, νέο ξενοδοχείο και τουριστικό χωριό στην Κω σε ιδιόκτητο ακίνητο.

Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ

Για τις πρόσφατες κινήσεις του Ομίλου Μήτση είπε ότι πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ στην περίοδο 2017-2021, σε υφιστάμενα ξενοδοχεία του Ομίλου οι οποίες αναβάθμισαν το προϊόν μας και αύξησαν τη μέση τιμή δωματίου του Ομίλου (ADR) κατά ποσοστό άνω του 65%.

Έγινε επίσης αγορά (2019) του ξενοδοχείου Grand Hotel Rhodes (έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ) και αγορά (2022) έκτασης 1.350 στρεμμάτων στο Golf Afandou (έναντι τιμήματος 42 εκατ. ευρώ).

Η κα. Μήτση τόνισε ακόμη ότι το μεγαλύτερο προς επίλυση πρόβλημα στον τουριστικό τομέα είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού. Συναφές θέμα προς επίλυση είναι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και η δημιουργία νέων τουριστικών σχολών υψηλών προδιαγραφών (πανεπιστημιακού επιπέδου) . Επίσης ανασταλτικός παράγοντας είναι το κόστος και η φύση της ενέργειας. Είναι αναγκαία η ενίσχυση επενδύσεων που μειώνουν το κόστος ενέργειας και παράλληλα συντελούν στην προστασία του περιβάλλοντος (πράσινη ενέργεια).»

Στην ερώτηση, «αν υπάρχει αρκετός χώρος για μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας; Αν υπάρχουν περιοχές που έχουν ήδη κορεστεί; Και τι πρέπει να προσέξουμε», η πρόεδρος του Ομίλου κ. Χριστίνα Μήτση επεσήμανε: «Η Ελλάδα μπορεί να απορροφήσει πολλαπλάσιο αριθμό τουριστών και συνεπώς υπάρχει χώρος για νέες και μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας. Επίσης, εκείνο που πρέπει να προσέξουμε, είναι οι υποδομές του κάθε τουριστικού προορισμού ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην μεγάλη ζήτηση που ήδη υπάρχει και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός