Οι μέτοχοι της Didi Global  θα αποφασίσουν σε έκτακτη γενική συνέλευση  στις 23 Μαΐου αν η εταιρεία θα προχωρήσει σε διαγραφή των μετοχών της (delisting)  από το Χρηματιστήριιο της Νέας Υόρκης

Η κινεζική εταιρεία, σε ανακοίνωση της, πρόσθεσε ότι δεν θα υποβάλει αίτηση για εισαγωγή των μετοχών της σε οποιοδήποτε άλλο χρηματιστήριο πριν από την ολοκλήρωση της διαγραφής μετοχών της από τη Wall Street.

Οι κινεζικές αρχές είχαν αποδοκιμάσει την Didi, για την εισαγωγή της στο αμερικάνικο χρηματιστήριο τον Ιούνιο του περασμένου έτους, απαιτώντας να αφαιρέσει τις εφαρμογές της από τα καταστήματα εφαρμογών για κινητά, ενώ η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC) διερεύνησε πώς διαχειρίζεται τα δεδομένα των πελατών της.

Υπό την πίεση των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών, η Didi τον Δεκέμβριο του 2021 αποφάσισε να φύγει από την αμερικανική κεφαλαιαγορά και να αντλήσει κεφάλαια, με την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. H εταιρεία δεν αποκλείει όμως να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή σε κάποιο άλλο διεθνές χρηματιστήριο, εφόσον πληροί τις προδιαγραφές της.

Τα συνολικά έσοδα της Didi για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021 μειώθηκαν στα 40,8 δισεκατομμύρια γιουάν (6,40 δισεκατομμύρια δολάρια) από 46,7 δισεκατομμύρια γιουάν ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή