Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τον τρόπο εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επί συνόλου εγγεγραμμένων μελών 5.784, ψήφισαν 4.681, υπήρξαν 5 άκυρα και 30 λευκά.

Πώς ψήφισαν οι σύνεδροι

Η πρόταση για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση απέσπασε 3.438 (73,5% επί του συνόλου των ψηφισάντων). Η πρόταση των 14 μελών που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» απέσπασε 1.208 ψήφους (ποσοστό 25,8%).

Η ψηφοφορία ήταν επί των δύο προτάσεων που έχουν κατατεθεί. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση, και η πρόταση που κατέθεσαν 14 στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» για εκλογή προέδρου και ΚΕ από το Συνέδριο, κάτι που ίσχυε μέχρι και σήμερα.

Το χάσμα

Τα όσα συνέβησαν στην κεντρική αίθουσα του συνεδρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε κβο ντο ανέδειξαν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ της Ομπρέλας και των προεδρικών.

Αυτό φάνηκε ειδικά όταν χθες λίγο μετά τις 9 το βράδυ παρενέβη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για μόλις ένα λεπτό για να υπερασπιστεί την πρόταση που είχε καταθέσει νωρίτερα η Ομπρέλα, δια του Δημήτρη Βίτσα για την εκλογή προέδρου και Κ.Ε. από το συνέδριο, όπως ορίζει το ισχύον καταστατικό.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διαφώνησε με την προεδρική πρόταση να στηθεί μια κάλπη σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και ζήτησε να υπάρξουν δυο διαφορετικές κάλπες και έφθασε στο σημείο, υπό την έντονη ενόχληση των προεδρικών, να μιλήσει για εκβιασμό. «Είναι δυνατό το κόμμα να καταγγέλλει στη Βουλή την κυβέρνηση όταν στο ίδιο άρθρο ενός νομοσχέδιου φέρνει κάτι θετικό κι αρνητικό κι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να κάνει το ίδιο τώρα» διερωτήθηκε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους